Lähiopetukseen palaaminen - oppilashuollon terveiset

Huomenna torstaina 14.5. alkaa kouluissa taas lähiopetus. Tämä tuo suuren muutoksen perheiden arkeen – osalle hyvin toivotun ja osalle pelätyn muutoksen. Koulut ovat valmistautuneet hyvin noudattamaan annettuja ohjeita: muun muassa oppilaiden välisiä kontakteja pyritään rajaamaan, siivousta on tehostettu ja käsihygieniaan panostettu. Oppilaiden ja koulun henkilökunnan on nyt totuteltava uudenlaiseen koulunkäyntiin koronapandemian jatkuessa.

Moni on varmasti innoissaan kouluun paluusta, mutta tilanne saattaa herättää myös epävarmuutta, pelkoa, ärtymystä ja huolia sekä oppilaissa että vanhemmissa. Tämä on tavallista ja normaalia tässä yhä jatkuvassa poikkeuksellisessa tilanteessa, jossa kukaan ei voi varmasti tietää oikeita toimintatapoja. Lasta ja nuorta on hyvä kuunnella herkällä korvalla, vastata heidän kysymyksiinsä ja olla saatavilla.

Me oppilashuollon kuraattorit ja psykologit olemme saatavilla kesäkuuhun juhannukseen saakka, jos teille tulee huoli lapsestanne tai nuorestanne. Yhteyden saa Wilma-viestillä tai puhelimitse. Älkää jääkö yksin murehtimaan vaan ottakaa rohkeasti yhteyttä pienestäkin huolesta!

 

Terveisin

koulupsykologit                         

Maria Jokiniemi (040 761 9184)             
Parolan koulu, Pekolan koulu, Parolan yläkoulu, Juteinin erityisopetuksen pienryhmät

Laura Airaksinen (050 476 2435)         
Juteinin koulu, Lepaan koulu, Nihattulan koulu, Parolan yläkoulu

koulukuraattorit                        
Tiina Tuori (050 463 9340)                     
Juteinin koulu (luokat 1-4 ja erityisopetuksen pienryhmät), Lepaan koulu, Nihattulan koulu, Parolan                                                                                                                                                     koulu
Johanna Kynäkoski (050 443 1845)     
Juteinin koulu (luokat 5-6), Pekolan koulu, Parolan yläkoulu, Parolan lukio