Tiedoksi huoltajille!

Hattulan kunta valittiin vuoden 2023 alusta mukaan UNICEFin Lapsiystävällinen kunta-malliin. Haluamme kehittää toimintaamme aktiivisesti yhä lapsiystävällisempään suuntaan. UNICEFin Lapsiystävällinen kunta -malli auttaa kuntaa tekemään lapsen hyvinvoinnin kannalta oikeita ratkaisuja kunnan päätöksenteossa ja lasten arjen palveluissa.

Kehittämistyö on nyt alkamassa. Mallin myötä kuntaan on perustettu monialainen koordinaatioryhmä, johon kuuluu toimijoita kunnan eri toimialoilta sekä lasten ja nuorten, kuntapäättäjien ja kolmannen sektorin edustaja. Koordinaatioryhmä on saanut alkukoulutuksen.

Malli noudattaa tiettyä kaavaa. Aloitamme keräämällä ja tarkastelemalla dataa siitä, miten lapset ja nuoret omasta mielestään kunnassa voivat ja miten heidän mielestään lapsen oikeudet toteutuvat. Tämän jälkeen muodostamme indikaattorit, joiden mukaan arvioimme toimintaa säännöllisesti.

Materiaali kerätään päiväkodeissa haastatteluin ja kouluissa webropol-kyselyn avulla koulupäivän aikana. Kyselyt toteutetaan päiväkodeissa sekä ala- ja yläkouluissa viikoilla 14 ja 15.

Kyselyihin vastataan nimettömänä.

 

Mukavaa kevään odotusta,

Anne Riihilahti
Hyvinvointipäällikkö
Lapsiystävällinen kunta-koordinaattori